Tanttalan tanssit

Sunnuntai 31.3.2024 - Varapuheenjohtaja Puili


Leijonaveljeni Esa Aaltosen kanssa mietimme olutlasien ääressä, että minkälaisia tapahtumia Pappa Soccer voisi järjestää. Tällöin tuli mieleeni, että vanhalla työntekijälläni, silloisella keskustan K-Kauppiaalla, oli vanha tanssilava varastona omalla kotipihallaan Tanttalassa.

Ei muuta kuin puhelin käteen ja soittamaan Salosen Tomille asiasta. Vihreää valoa kun saatiin, niin toukokuussa 2008 ensimmäiset tanssit oli tosiasia.

Raimo Turtiainen ja pojat hoiteli ensimmäisinä vuosina musiikkipuolen

Markkulan Jaska, Koskisen Anneli ja Koukun Riitta tekivät pyttipannun ja iltamakkarat Paellapannulla.

Saastamoisen Anssi ja allekirjoittanut vastasivat Juomabaarista. (tuotevalikoima oli olut, lonkero, limsat ja kahvi). Osanottajilla saattoi olla jotain muitakin juomia mukana, koska he vierailivat tanssilattian lisäksi tanssilavan takana suhteellisen usein.

Kuljetukset Tanttalan lavalle hoidettiin Piirosen bussilla ja yhteisillä kyydeillä. Alkuvuosina tansseissa kävi noin 80-100 henkilöä.

Tanssien väliajoilla pidettiin pieniä kilpailuja ja voittajat palkittiin aina ennen viimeistä valssia ja Bussin lähtöä kohti Kolmiopuistoa.

Viimeisinä vuosina tilaisuutta muutettiin siten, että orkestereista luovuttiin ja karaokeisäntä pestattiin tilalle ja ennen kuin musiikki pistettiin soimaan, niin nautittiin kolmen ruokalajin ateriat alkajaisiksi. Aluksi Kantarelli keittoa, sitten Porsaan leikkeet paistetuilla perunoilla ja lopuksi Letut mansikkahillolla.

Tämän jälkeen Pappojen omat solistit Siitosen Kurre, Hynysen Eero ja Yrjösen Hannu etunenässä koittelivat tanssijoiden kuulokalujen kestävyyttä.

Kaikki kiva loppuu aikanaan ja niin nämäkin tanssiaiset lopetettiin 2018.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini